Hoe is het om een echte VITAMMER te zijn?

Het verhaal van Peter – Concept & Kwaliteit Coach

VITAMMER zijn is makkelijk. Het zit in je genen, in mijn genen… om het mensen naar hun zin te maken, om mensen te verzorgen en in de watten te leggen. Het begint met een vriendelijke groet, een lach of een praatje. Kortom aandacht voor de mensen om mij heen. In mijn functie als Concept en Kwaliteit Coach heb ik met veel verschillende persoonlijkheden en functies te maken. Dat maakt mijn werk interessant en verrassend! Uit het enthousiasme dat ik zie op onze locaties haal ik mijn energie om nieuwe dingen te ontdekken en toe te passen binnen VITAM. Ik kan oprecht zeggen dat ik trots ben om bij VITAM te werken. Wij zullen ons altijd onderscheiden en vooruitstrevend zijn. Dagelijks dagen wij onszelf uit om het assortiment te verbeteren en de omgeving dynamisch te houden. Met ons ondernemerschap maken wij het mensen naar de zin. Op locatie zie ik deze passie dan ook dagelijks terug, dat maakt VITAM.. VITAM.

Het verhaal van Amela – Restaurant Manager

Ik ben Amela Ibrisimovic en ik ben werkzaam bij VITAM als Restaurant Manager van de Belastingdienst in Utrecht. Er komen dagelijks gemiddeld 400 gasten lunchen. Dus het is altijd lekker druk. Ik zou mezelf omschrijven als energiek en sociaal, met passie voor eten & drinken en dat vind ik heel goed passen bij VITAM. Wat maakt mijn baan zo gaaf? Mijn werkzaamheden zijn heel verschillend en dat maakt mijn werk nooit saai en dat vind ik heel aantrekkelijk aan mijn baan. De gast en zijn wensen staan bij mij centraal, daarnaast is de kwaliteit van het eten zeer belangrijk. De smaak en het uiterlijk van de gerechten zijn uiteraard het visitekaartje van het restaurant. Een aantal van mijn taken zijn het coachen, motiveren en enthousiasmeren van mijn team. Ik vind het heerlijk om nieuwe gerechten en menu’s te bedenken en daar krijg ik alle vrijheid in bij VITAM. Mijn takenpakket is erg breed, van het organiseren van feestjes en recepties tot aan bestellingen doen. Als ik tijdens het lunch hoor:’’Amela, het is weer lekker!‘’ of als één van de gasten na de lunch zijn duim omhoog doet dan weet ik waarvoor ik het doe! Dat geeft mij veel energie. VITAMMER zijn voelt voor mij net als thuiskomen van een lange reis. Dat komt omdat VITAM met zijn personeel heel persoonlijk en spontaan om gaat. Ik zou dan ook tegen toekomstige VITAMMERS willen zeggen: Beste toekomstige VITAMMERS, bij VITAM krijg jij de vrijheid. De vrijheid om jezelf te zijn en je creativiteit te laten zien. Je krijgt ook kansen. Kwestie is om de kansen die langskomen te grijpen. Dit heb ik ook gedaan. Ik kijk er naar uit om jou te verwelkomen als mijn nieuwe collega.

Het verhaal van Linsey – Restaurant Medewerker

Ik ben 5 jaar geleden in de catering begonnen, destijds nog bij een andere cateraar. Toen 3 jaar geleden VITAM ons overnam als cateraar ging er een wereld voor me open. Hier bij VITAM kan ik mijn ei kwijt. Leuke dingen maken vanuit tijdschriften, zelf menu’s bedenken, leuke gerechten delen en inspiratie opdoen bij collega’s op onze eigen VITAM app. Super leuk zijn de kookstudio’s die er binnen VITAM georganiseerd worden! Tijdens de kookstudio’s bereiden we gerechten van de laatste trends. Heel leerzaam en leuk om zo ook andere collega’s van andere locaties te ontmoeten. Momenteel volg ik ook een opleiding tot kok. Ik ga 1 dag per week naar school en 4 dagen werk ik gewoon op locatie. Ik vind het super leuk dat deze mogelijkheden er zijn binnen VITAM en ben ook heel blij dat ik deze kans aan mag gaan samen met VITAM. Ik kan wel zeggen dat ik elke dag met plezier naar mijn werk ga. Elke dag is het weer een feestje en ben ik blij als onze gasten met een glimlach ons restaurant verlaten. Dus twijfel niet om voor VITAM te gaan werken maar DOE het gewoon. Ik heb er zeker geen spijt van gehad en ik weet zeker jij ook niet!

Het verhaal van Vincent – Chefkok

Mijn naam is Vincent Schermer Voest. Ik ben 37 jaar oud en ik werk als Chefkok bij VITAM, locatie Spaces Zuidas in Amsterdam. Na mijn opleiding zelfstandig werkend kok ( Franse keuken ) ben ik een lange periode werkzaam geweest in diverse restaurants, hotels en Beach clubs. Tussendoor heb ik nog mijn leermeester diploma behaald en korte stages gedaan in de Aziatische Keukens en zelfs in het buitenland gewerkt. Na een lange periode van 17 jaar buffelen in de keuken, weekend in weekend uit, altijd met de feestdagen aan het werk en weinig sociaal leven, werd het eens tijd voor totaal wat anders. En zo kwam ik na een leuke advertentie bij VITAM terecht. Ik had nog nooit in de bedrijfscatering gewerkt, dus dit leek mij een interessante nieuwe uitdaging. Vanaf de sollicitatie werd er erg aandachtig geluisterd naar mijn mening, over alles wat met koken te maken heeft, wat mijn ideeën waren en hoe ik bijvoorbeeld over gezond eten dacht, noem het maar op. Heel snel kreeg ik het gevoel dat ik bij VITAM meteen op mijn plek zat. En dat is ook zo! Wat heb ik het naar mijn zin. Ik werk nu zelfs van maandag tot vrijdag! Nog nooit zoiets meegemaakt. In het begin heb ik even moeten switchen en wennen, vooral met het vroege opstaan. Bij VITAM wordt alles tot in de puntjes geregeld. Zo hebben we een perfect schoonmaakplan, een mooi food concept, top kwaliteit bedrijfskleding en een leuke VITAM app, heel fijn allemaal. Mocht ik vragen hebben over bijvoorbeeld salaris dan word ik altijd goed te woord gestaan. Mocht ik wat anders hebben dan wordt er altijd naar je geluisterd. Daarnaast krijg ik ontzettend veel vrijheid in mijn koken en kunnen en dat word ook gewaardeerd. Ook mijn collega’s zijn heel sociaal en fijn om mee te werken. Ik ben tot nu toe heel blij om voor VITAM te mogen werken, had ik dit maar eerder gedaan. Herken je jezelf ook in dit verhaal? En ben je op dit moment nou Kok, Barista of sta je in het restaurant? Dan zou ik zeker bij VITAM solliciteren. Er gaat een nieuwe wereld voor je open! Succes!