Wendbaar werken

Binnen VITAM kennen we een platte organisatiestructuur, wij noemen dit “wendbaar werken”. Volgens Diana Russo is de organisatie van de toekomst plat, transparant en wendbaar. Zij heeft in 2017 onze organisatie voorbereid op deze toekomst en sindsdien werken wij volgens de 12 ingrediënten van Diana Russo.

Door onze manier van werken staat de gast bij ons écht centraal. We werken in kleine teams waarbij iedere VITAMMER zijn of haar verantwoordelijkheid kent en kan nemen om uiteindelijk de gast een topbeleving te geven, iedere dag weer. Wendbaar werken staat ook voor een open, transparante cultuur waar je jezelf kunt zijn en jouw passie voor het vak ten volste benut zal worden. Je weet als VITAMMER bij wie je terecht kunt en het Servicekantoor staat ten dienste van onze locaties. Zo hebben wij geen afdelingen binnen het Servicekantoor, maar werken wij met communities. Het verschil is dat de locaties, en hiermee de gast, voor ons echt in het middelpunt staan en alles wat het Servicekantoor dagelijks onderneemt volledig is ten dienste van de locaties. Daarnaast wordt door deze manier van werken de expertise van iedere VITAMMER volledig benut.

Transparante & open cultuur

Omdat wij voor een transparante en open cultuur staan, vragen wij regelmatig feedback aan onze VITAMMERS. Onze leiderschapsstijl is persoonlijk, informeel, coachend en inspirerend. Hierdoor krijgen alle VITAMMERS de ruimte om feedback te geven. Daarnaast hebben wij een eigen, uniek communicatieplatform. Via dit platform wordt regelmatig proactief naar feedback gevraagd. Hieruit blijkt continu dat onze VITAMMERS ons als werkgever echt waarderen, daar zijn wij trots op!

Er wordt dagelijks met veel passie gewerkt! Maar wat betekent dat nou? Een aantal VITAMMERS vertellen in onderstaand filmpje wat dat voor hen inhoudt.